28 Ağustos 2018 Salı

Hedefi ‘Cumhuriyetçi–demokrat TÜRKİYE’ olan Dergi’nin Güncel Yazıları "MEHMET ARİF DEMİRER" (26 Ağustos 2018)

Hedefi ‘Cumhuriyetçi – demokrat TÜRKİYE’ olan Dergi’nin Güncel Yazıları
No 2018/33-34 – 26 Ağustos 2018
Bayram Hediyeleriniz Hazır
Reşit Galip Caddesi No 101/10, Gaziosmanpaşa, Çankaya, ANKARA
demirer@kemalizm1938.org     0312 446 2045 – f. 0312 436 8036          demirer@dp1946.org

AMASRA OTELLERİNE BAYRAM TATİLİ İÇİN BAYRAMIN 2. GÜNÜ GELİNİRMİŞ
Amasra’da güler yüzlü tok gözlü insanlar ama çok çirkin binalar var. (Bir örnek, bkz. sayfa 2)
DOLAR 6, BENZİN 7 LİRA, T. C. VATANDAŞLARINI DURDURMADI
İlk beş günde yollarda can verenler 102.

GÜNGÖR URAS 
ARTIK YAZILARI-SÖYLEŞİLERİ İLE ARAMIZDA OLMAYACAK
M. KOCADON
BODRUM’da 1/2 LİTRE SUYU 15 LİRAYA SATANLAR TİC. ODASI ÜYESİ DEĞİLSE
Hiçbir yaptırım yokmuş. Bunu söyleyen Ticaret Odası Başkanı ↑ Mahmut Kocadon.
***
KOFİ ANNAN’ın ÖLÜMÜ KILIÇDAROĞLU’NU ÇOK ÜZMÜŞ
CHP Genel Başkanı 2002 – 2004 Yıllarını Türkiye dışında geçirmiş olmalı. Bkz. Annan’ın arkasından yaptığı açıklama (sayfa 3)
TRUMP İLE BRUNSON PAZARLIĞI NASIL YAPILMAZ, NASIL YAPILABİLİR?
RUSYA ARTIK STRATEJİK ORTAĞIMIZ - ABD KISKANIYOR, NATO İSE ??? 

TÜRKİYE’de DEĞİŞMEYEN KURBAN BAYRAMI GÖRÜNTÜLERİ artık DEĞİŞMELİ
EKLER:
CELAL BAYAR - YANLIŞ HESAP YAPARAK FIRSAT YİTİREN MUHARREM İNCE
19 TEMMUZ 1974 GECESİ GÜNGÖR URAS İLE BİR YOLCULUK
BAYRAM HEDİYELERİNİZ (2 Kitap + 1 Dergi) için bkz. sayfa 3.
KİTAP& PUL (Bkz. sayfa 4)
X. MİLLETLERARASI BİZANS TETKİKLERİ KONGRESİ TEBLİĞLER KİTABI
AMASRA OTELLERİNE BAYRAM TATİLİ İÇİN BAYRAMIN 2. GÜNÜ GELİNİRMİŞ

Amasra’da güler yüzlü tokgözlü insanlar ama çok çirkin binalar var. Bunun ↓ gibi.
Biz arife günü Amasra Çınar Restoran’da 25 liraya balık yerken, 15 liraya yarım litre fıçı bira içerken 26 çeşit ot ve sebzeden yapıldığı söylenen (ben17 saydım) Amasra salatamızın keyfini çıkarırken Hürriyet’te Bodrum ile ilgili manşet şöyle idi: 9 Gün Fırsatçıları.
Bodrum Ticaret Odası Başkanının “ince belli bardakta 18 liraya çay satan fırsatçıları” anlatan açıklamaları ile çok uygunsuz bir fotoğrafı birinci sayfadaki manşetin devamı olarak 8inci sayfada idi. Ben yukarıdaki biraz daha uygun bir fotoğrafını buldum Sayın Başkan’ın.
Amasra turizmi yurtdışından gelen Türkler ve onların Alman arkadaşları ile birinci gün kurbanını kesip tatilini bayramın ikinci günü başlatanlara yönelik.
Mevsim çok kısa. Binalar çok çirkin. Bir örnek: Kaldığımız otelin önündeki Günter Seher Oteli. Sahibinin Alman Günter olduğunu düşündük ama değilmiş, Amasralı bir Türk’müş.
Bayramın ikinci günü Ankara’ya dönerken Mengen’de Aşçızade Restoranın kapalı olduğuna üzüldük; üst üste 4 gün balık-salata-bira üçlüsünün yeterli olduğunu düşündük; Ankara – Amasra – Ankara yolculuğunda sağımız-solumuz devamlı yeşil olduğu için çok mutlu olduk.
GÜNGÖR URAS ARTIK YAZILARI-SÖYLEŞİLERİ İLE ARAMIZDA OLMAYACAK
Güngör Uras ile 19 Temmuz 1974 gecesi THY’nın Ankara’dan kalkan son uçağı ile İstanbul’a giderken, uçakta yan yana oturmuş ve tanışmıştık. Daha önce. DPT’de uzaktan gördüğümü hatırlıyorum. O uçuş ile Türkiye’nin tüm meydanları trafiğe kapanıyordu. Sabah erkenden Kıbrıs’a gidiyorduk.
Güngör Uras terbiyeli ve bilgili bir DPT Uzmanı idi. Hep öyle kaldı. Yazılarında kimse ile kavga etmeden, gerçekleri göz ardı etmeden, nabza göre şerbet vermeden, olduğu gibi yazdı. 3 Nisan 2018 tarihli yazısında da Türkiye’nin dış borcunun aşırı derece yüksek olduğuna işaret ederek bugünlerin gelmekte olduğunu açıklamış.
O gece, ATATÜRK Hava limanı park yerinde bıraktığım arabam ile bomboş Boğaziçi Köprüsünde 100 km/st hızla geçerek Moda’daki evine bıraktığımı hatırlıyorum.
Güngör Uras, ne zaman bir email ile bir şeyler sordu isem hemen cevap vermiştir. Değerli bir arşivi vardı. Yokluğunu önemle hissedeceğiz.
KOFİ ANNAN’ın ÖLÜMÜ KILIÇDAROĞLU’NU ÇOK ÜZMÜŞ
Üzgün üzgün attığı tweeet:
"Yaşamını yitiren Nobel Barış Ödüllü Birleşmiş Milletler eski Genel Sekreteri Kofi Annan’ı, Kıbrıs barışı için verdiği mücadele dolayısıyla hep saygıyla hatırlayacağız."
27 Ağustos günü Sayın Kılıçdaroğlu’na son yayımladığım Kopenhag’da Neler Oldu? kitabını gönderecek ve Denktaş’ın 15 Nisan 2004 tarihli TBMM Konuşmasını okumasını önereceğim.
TRUMP İLE BRUNSON PAZLIĞI NASIL YAPILMAZI, NASIL YAPILABİLİR?
Hitler gibi bir deli 330 milyonluk ABD’nin Başkanı. Karısı ile bile kavgalı. Hitler’den tek farkı Yahudiler ile ilgili. Hitler Yahudi düşmanı idi. Bu, Yahudi hayranı. Nasıl bukadar zengin olmuş ben anlamıyorum.
Trump ile medya üzerinden pazarlık yapılmaz.
Trump ile “Ver Hakanı al Papazı” da yanlış olur. Gariban Halk Bankası eski Genel Müdür Yardımcısını boşuna heyecanlandırmış olursunuz.
Trump iş adamı. Paradan anlar. Onun için hazır elinizde geçerli bir AİHM Kararı var. Uygulayacağınızı ve Karar doğrultusunda Cargill’in Orhangazi’deki (yarım saatte İstanbul’a ulaşılabilen uzaklıkta) fabrikasını kapatacağınızı fısıldarsınız kulağına, derhal yumuşar çünkü Cargill’den korkar. Cargill’in parası daha fazla.
Papaz da 12 Ekim’de çıkacak kararı bekler. Daha sonra AYM’ye gider. Orada bir kolaylık yaparsınız olur biter.
CHP Bursa milletvekilleri AİHM’nin Kararını ne zaman kamuoyuna getirecekler, merakla bekliyorum. Neden suskun kaldıklarını da çözemiyorum. Bazı gariplikleri anlamak çok zor.
RUSYA ARTIK STRATEJİK ORTAĞIMIZ – ABD KISKANIYOR, NATO SUSKUN
Putin’in konukları: Çavuşoğlu, Akar ve Fidan.
Güncel Yazılarımı gönderdiğim saygın kişilere sesleniyorum: Adreslerinizi bildiriniz aşağıdaki sırt sırta bitişik, iki ön-kapaklı, kitap ile 2018/5 sayılı dergiyi adınıza imzalayıp göndereyim Ya da Reşit Galip Cad. 101/10, Çankaya, Ankara adresine teşrif ediniz.
Genişletilmiş 3. Baskı Uzun bir Yaşama sıkışmış 52 Kitap
İstanbul Eylül 1955 – Dünya Bankası ve IMF’in Genel Kurulu& 5 Uluslararası Kongre
1 KİTAP &4PUL
X. MİLLETLERARASI BİZANS TETKİKLERİ KONGRESİ TEBLİĞLER KİTABI

6 Eylül 1955 gecesi o 4 saatte (20:00 – 24:00) yaşanan olaylardan 9 gün sonra İstanbul’da, Cumhurbaşkanı Bayar ve Başbakan Menderes’in himayelerinde yaklaşık 400 kişinin katılımı ile X. Milletlerarası Bizans Tetkikleri Kongresi’nin toplandığını, 7 gün süren Kongre’nin sonunda konuklarımızın iki grup halinde 6 gün süre ile yurtiçi gezilere (İzmir – Efes ve Ankara – Göreme) gittiklerini, PTT Genel Müdürlüğü’nün Kongre münasebetiyle pul çıkardığını ve 1957 yılında Kongre Tebliğlerini içeren 400 sayfa kitabı da bastırdığımızı biliyor muydunuz? Ve, Kongre’ye en çok delegenin Yunanistan’dan geldiğini: 49?
Son Başbakanbu manşeti ezberlemeli. Ekonominin gücü işte bu. Derin Kriz Ortamı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder